Laptoptassen zijn belangrijk voor de bescherming van jouw laptop. Je wil immers niet dat jouw laptop gelijk stuk raakt wanneer hij los in jouw tas zit en je per ongeluk tegen een paaltje aanstoot. Laptoptassen hoeven tegenwoordig  helemaal niet meer saai te zijn!

Leren laptoptassen

De leren laptoptassen zijn schoudertassen waar een speciaal vak is waar jouw laptop in past. Dit aparte compartiment is voorzien van bescherming voor jouw laptop. Omdat deze tas van leer is, zal de tas langer meegaan én ziet hij er stijlvol uit. Het feit dat het een gehele schoudertas is, maakt het makkelijk om ook andere spullen te kunnen vervoeren in de laptoptas. Vaak zijn er bij leren laptoptassen ook verschillende vakjes voor schriften, pennen en een portemonnee. Het enige nadeel van een schoudertas is dat het gewicht op 1 schouder leunt. Een lang stuk wandelen of reizen met een zware schoudertas kan hierdoor behoorlijk belastend zijn.

Laptop rugtas

Ook de rugtas kan een laptop compartiment hebben en fungeren als een laptoptas. Deze laptoptassen verdelen het gewicht beter dan bij de leren laptoptassen, en hebben over het algemeen meer ruimte voor boeken, schriften en dergelijken. Een rugtas roept al snel een “brugklas” herinnering op. Tegenwoordig is de rugtas echter helemaal hip. Niet alleen zijn er verschillende kleuren en printjes, maar kun je nu ook een leren rugtas  als laptoptassen krijgen. Het enige nadeel is dat een rugtas niet erg zakelijk oogt, zoals een leren schoudertas wel doet.

Laptop sleeve

Heb jij al hele mooie tassen thuis en heb je geen behoefte aan een hele nieuwe laptoptas? Dan is een laptop sleeve een oplossing voor jou. Dit is eigenlijk een soort hoesje die je om de laptop heen doet, die de laptop beschermt voor stoten en krassen. De laptop sleeve zijn er in verschillende kleuren en printjes, maar dat hangt wel af van de grootte van jouw laptop. Voor de een is het een voordeel, voor de ander een nadeel: je hebt wel een tas nodig die groot genoeg is voor de laptop inclusief sleeve. Zelf gebruik ik een laptop sleeve, omdat ik graag wissel van tassen die ik draag. Ik vind het moeilijk om tussen alle laptoptassen één tas te vinden die overal bij past en ik vind het even zonde om verschillende laptoptassen te kopen om te kunnen matchen bij outfits. De laptop sleeve is even beschermend als andere laptoptassen, dus ook zeker een goed alternatief.