Steeds meer bedrijven willen flexibiliteit in hun organisatie. De wereld om ons heen verandert snel en daardoor moet je daar met je bedrijf snel op in kunnen spelen. Één van de manieren om die flexibiliteit te realiseren is met je IT. Een vorm die steeds meer voorkomt om dat te creëren is Hybrid cloud. Hybrid cloud is een cloudvorm die steeds populairder wordt. Het is een variant van de twee andere cloudvormen. Private cloud en Public cloud. Grote voordeel is dat de voordelen van beiden cloudvormen ingezet kunnen worden. Dit maakt je bedrijf extra flexibel tegen een aantrekkelijke investering.

Waarom Hybrid cloud?

Met een Hybrid cloud oplossing profiteer je van de voordelen van de Public cloud en van de Private cloud. Public cloud houdt in dat je van een cloud oplossing gebruik maakt waar meerdere partijen gebruik van maken. Je zit alleen in een afgeschermd deel van de cloud. Office365 is en mooi voorbeeld van een Public cloud oplossing. Public cloud is lekker toegankelijk. Het is vrij gemakkelijk in te richten tegen een hele aantrekkelijke investering. Nadeel is dat het minder op maat te maken is voor een organisatie. Hierom zie je dat kleinere organisaties eerder voor deze vorm kiezen. Die komen daar vaak prima mee uit de voeten. Private cloud is meer voor de grotere organisaties. Die zelf ook de nodige IT expertise in huis hebben. Bij Private cloud is is de vraag of het bedrijf zelf het datacenter beheert of dat ze dat uitbesteden aan een IT partij. Je bent natuurlijk wat flexibeler als je het uitbesteedt. Je hoeft niet meer zelf deze expertise in huis te hebben. Een partij die er dagelijks mee bezig is is minder kwetsbaar en zorgt er ook voor dat je up to date blijft en van de nieuwste technologieën gebruik kan blijven maken.

Voordelen Hybrid cloud oplossing

Een aantal voordelen van de Hyrbrid cloud oplossing hebben we al benoemd. Het maakt je bedrijf als eerste flexibeler. Zeker als je deze oplossing uitbesteedt dan is het makkelijker om de IT rondom je organisatie aan te passen. Je kunt daarmee dus je bedrijf sneller laten aanpassen om de veranderende omstandigheden om je heen. Daarnaast is het beheer van je Hybrid cloud oplossing als het goed is in handen van een professionele IT partij. Dit maakt het beheer een stuk minder kwetsbaar als dat je dit binnen je bedrijf zelf moet doen. Als laatste is een Hybrid cloud oplossing vele malen kosten efficiënter doordat je niet steeds nieuwe hardware hoeft aan te schaffen.