We hebben tot nu toe een fantastisch voorjaar achter de rug en de zomer moet er nog aankomen. Een prima seizoen dus om lekker op het water te bivakkeren. Een leuke gadget om veel plezier op het water te beleven is het wakeboard. Met een wakeboard is het de bedoeling om net zoals met waterskieën achter een speedboot te hangen. Deze speedboot trekt een hekgolf en daarmee kun je gave tricks uitvoeren. Kijk maar eens op youtube en je ziet hoe extreem die tricks kunnen zijn. Hier moet je flink voor oefenen, maar voor de beginner is wakeboarden ook heel erg leuk om te doen. Je moet wel even op een aantal zaken letten als je er één gaat aanschaffen.

Waar let ik op bij de aanschaf van een wakeboard?

Je kunt wakeboarden op verschillende manieren. De meest bekende is achter een speedboot. Het kan natuurlijk zijn dat je die even niet beschikbaar is of dat er even niemand tijd heeft op de speedboot te besturen. Als dat het geval is dan zijn er ook zogenaamde wakeboard parken. Er hangt dan als het ware een soort kabelbaan boven het water en met behulp van die kabelbaan kan je je laten voortrekken. Op deze Zegerplas in Alphen aan de Rijn is zo’n park te vinden. Het wakeboard is vaak gemaakt voor één van de twee. De boards voor in het park zijn vaak wat flexibeler gemaakt, terwijl die achter de speedboot wat stijver zijn. Voor de beginner is er vaak ook het allround wakeboard. Die kan je voor beiden doeleinden gebruiken. Het board voor beginners is vaak wat flexibeler zodat deze wat makkelijker onder controle te houden is. Een professional wil dat niet. Die wil maximaal gevoel met zijn of haar board hebben en dat heb je meer met een stijver board.

Wat voor schoenen en bindingen heb ik nodig bij mijn wakeboard?

Ook voor de schoenen is er onderscheid te maken tussen de gevorderden en de beginners. Voor de beginners zijn er bindingen met schoenen daar aan, waarbij het mogelijk is deze te verstellen. Het grote voordeel daarvan is dat je met meerdere personen van één wakeboard gebruik kunt maken. Dan kunnen er dus ook meer mensen plezier aan beleven zonder dat je hoeft te investeren in meerdere wakeboards. De gevorderden heeft vaak bindingen met veters die strak aan te trekken zijn. Dit heeft ook weer als doel om maximaal gevoel met het wakeboard te hebben en zo heel nauwkeurig je tricks te kunnen uitvoeren.