Vroeger was het bijna speciaal als je een telefoon had. Tegenwoordig is het echter andersom en is het bijna speciaal als je geen telefoon hebt. Het is ook in de tijd waar we in leven heel handig om een telefoon te hebben omdat bijna alles digitaal gaat. Je kunt heel gemakkelijk met je telefoon in contact komen met de hele wereld. Vroeger was het belangrijkste wat je met je telefoon deed bellen en sms'en. Nu kun je nog veel meer dan dat en kun je gebruikmaken van het internet. De telefoon qua uiterlijk zijn ook heel anders geworden dan vroeger. Vroeger had je namelijk heel veel telefoon die je moest uitklappen. De telefoon waren daarom ook een stuk steviger en konden wel tegen een stootje. De telefoon van nu zijn allemaal smartphones geworden. Ze kunnen minder goed tegen een stootje, maar je kunt er veel meer mee. 

Bekende merken

Er zijn veel merken die al heel lang mee gaan. Neem bijvoorbeeld het merk Nokia die al heel lang verkrijgbaar is. Een van de bekendste Nokia telefoons van vroeger is de Nokia 3310. Het was zo populair omdat je er het spelletje snake op kon spelen. Nokia is nu meer op de achtergrond beland en de bekendste merken zijn nu Apple en Samsung. Apple begon met het uitbrengen van de iPhone in 2007. Sindsdien hebben ze steeds een nieuwere versie van de iPhone uitgebracht tot momenteel de iPhone 13. Hetzelfde geldt voor de Samsung smartphones. Samsung bracht zijn eerste Samsung Galaxy uit in 2009 en heeft sindsdien ook steeds een nieuwere versie uitgebracht tot de Samsung Galaxy s21.

Mijn telefoon beschermen

Of je nou een Apple, Samsung of andere merk telefoon hebt je wilt je telefoon beschermen. Je zult vooral in het begin extra voorzichtig zijn met je telefoon omdat het nog nieuw is. Met de tijd zul je steeds minder voorzichtig worden en is de kans om krassen steeds groter. Je kunt dit echter voorkomen door gebruik te maken van een simpel telefoonhoesje en screen protector. Mocht je op zoek zijn naar een telefoonhoesje van bijvoorbeeld een iPhone zoek dan via het internet. Typ bijvoorbeeld in Google hoesje iphone 13 mini en je zult vele opties te zien krijgen voor je iPhone 13 mini. Je zult dan ook meerdere opties te zien krijgen omdat je wereldwijd gaat zoeken en niet alleen in Nederland. Je kunt ook via een winkel een normale hoesje kopen als je dat zou willen.