De nieuwste gadget voor op kantoor is hier: de telefoontas. Heb jij ook zo’n last van collega’s die constant naar hun telefoon zitten te staren? Of kom je misschien zelf niet aan al je werk toe door de hoeveelheid aan notificaties die je op een dag ontvangt? Dan weet ik bijna zeker dat jij – net als ik – een grote fan van deze gadget wordt!

De telefoontas

De nieuwste werkvloer gadget is geen technisch hoogstandje of een of ander geavanceerd apparaat. De kracht van telefoontas zit ‘m in haar eenvoud en de oplossing die zij biedt voor een steeds groter wordend probleem. De telefoontas is een organizer met ruimte voor dertig telefoons. Deze telefoons kunnen worden overzichtelijk worden opgeborgen in afzonderlijke vakjes. Deze zachte vakken beschermen de telefoons tegen krassen en andere schade. Ook kun je de telefoons gemakkelijk terugpakken wanneer je ze weer nodig hebt. Elk vak is namelijk individueel genummerd, waardoor je nooit vergeet waar je telefoon is opgeborgen. De telefoontas zelf is licht en hang je gemakkelijk op. Zo neem je de organizer zo mee naar de plek waar je hem wilt inzetten, zoals bijvoorbeeld een vergaderruimte.

telefoontas

Het gebruik


Hoe gebruik je deze gadget? Ook dat is erg eenvoudig. Je hangt de telefoontas op in gewenste ruimte. Laten we een vergaderruimte als voorbeeld nemen: voorafgaand aan de vergadering hang je de telefoontas door middel van meegeleverde haken op aan binnenzijde van de deur. Wanneer je collega’s binnen lopen verzoek je ze om hun telefoon achter te laten in één van de dertig vakken. Wanneer iedereen in de ruimte aanwezig is, kan de deur gesloten worden. De telefoons zijn veilig opgeborgen in de telefoontas, want iedereen heeft zicht op de organizer. Zo kunnen er geen telefoons worden ontvreemd, terwijl er ook niemand wordt afgeleid door devices die de aandacht vragen.

De vergadering zal zelfs sneller zijn afgelopen, omdat deze zonder onderbrekingen is verlopen. Zo heeft iedereen zijn telefoon weer vlug terug en is er meer tijd over voor andere werkzaamheden of een welverdiende pauze.

Ook voor in de klas

De telefoontas is niet alleen een handige gadget voor op de werkvloer. Ook leerkrachten hebben deze gadget ontdekt. De telefoontas wordt daardoor ook steeds vaker ingezet in de klas. Ideaal voor tijdens tentamens en toetsen, maar ook in de les. Leerlingen kunnen zo hun schoolwerk maken zonder afleiding en in de pauze hebben zij hun telefoons snel weer onbeschadigd in handen.

De telefoontas is de ultieme gadget om een goede balans in ons telefoongebruik te creëren. Verbieden is in 2018 geen optie meer, maar deze nieuwste gadget biedt wel de mogelijkheid om soms even een gezonde ‘pauze’ van onze telefoon te nemen.