fangadgets.nl

Belangrijke items voor een fijn kantoor

Het hebben van een fijn kantoor is erg belangrijk. Kantoor is een plek waar je veel tijd doorbrengt en het is dus van groot belang dat dit een plek is waar je je comfortabel voelt. Wat voor iemand een prettig kantoor is, verschilt per persoon. De een houdt van een rommelige omgeving, terwijl het voor de ander schoon en opgeruimd moet zijn. Toch zijn er een aantal items die iedereen nodig heeft voor een goed en prettig kantoor. In deze blog vertel ik je welke items dit zijn.

Een goed bureau

Als je lange werkdagen maakt, is het hebben van een goede werkhouding belangrijk. Een juist bureau kan hiermee helpen. Maar wat is een juist bureau precies? Als je alleen al in 1 meubelzaak kijkt, vind je honderden verschillende bureaus. Waar moet je nou op letten bij het uitkiezen van jouw bureau? Een belangrijk aandachtspunt is de hoogte van het bureau. Deze hoogte moet passen bij je lengte. Zelf heb ik bijvoorbeeld een bureau die ik kan verstellen. Ik ben namelijk niet erg lang, dus ik kan mijn bureau zo afstellen dat ik in de perfecte houding kan zitten.

Een comfortabele stoel

Dit item sluit aan bij het vorige verhaal over de goede houding. Ook een goede bureaustoel is enorm belangrijk voor een juiste werkhouding. Je moet een bureaustoel kiezen die comfortabel zit en bovendien ook goed past bij je lengte. Heb je op je werk niet de luxe om zelf je bureaustoel uit te kiezen? Geen probleem. Dan kun je er nog steeds zelf voor zorgen dat je stoel goed is voor je houding. Zo kun je bijvoorbeeld een kussentje in je rug doen of een voetenbankje neerzetten als je net als ik niet zo groot bent.

Iets om te ontspannen

De laatste tip die ik graag mee wil geven is om iets op kantoor te hebben voor ontspanning. Vooral als je lange dagen maakt is dit erg belangrijk. Als je niet zo nu en dan een pauze neemt van je werk en even iets anders doet, worden je werkdagen erg zwaar. Bovendien gaat je productiviteit ook nog eens achteruit als je te lang met 1 taak bezig bent. Hoe je deze ontspanning invult, kun je helemaal zelf weten. Vind je het rustgevend om creatief bezig te zijn? Dan kun je bijvoorbeeld een kleurboek voor volwassenen neerleggen. Hou je van sport? Dan kun je een klein balletje in je bureaula leggen. Hoe je het ook doet, zorg voor iets waarmee je in kleine pauzes een beetje kan ontspannen.

Mobiele versie afsluiten